Loading
Ons huis

In een paar woorden

Le Vieille Forge, daterend uit het begin van de 18e eeuw, is een typisch Ardens huis gelegen in het centrum van het dorp Mont, in de gemeente Houffalize. Al meer dan 300 jaar kijkt het huis uit over de Vallée des Fées, in perfecte harmonie met de fauna en flora.

In de loop der jaren is La Vieille Forge uitgegroeid tot de thuisbasis van de kleinste brouwerij van België, weelderige groene tuinen en faciliteiten die steeds meer autonomie (met 51 fotovoltaïsche panelen!) en comfort bieden.

We nemen het over sinds 2022. Met de diepe wens om de geschiedenis van dit huis voort te zetten. Bierliefhebbers, sportievelingen of natuurliefhebbers, u zult zich thuis voelen...

Ons huis

De kamers

Vier rustige gastenkamers met modern comfort en het thema van de grootste Belgische bieren.

Sommige kamers zijn geschikt voor maximaal 4 personen. Alle kamers zijn uitgerust met een televisie, een bureau, ten minste een tweepersoonsbed, een eigen doucheruimte en gratis wifi. Bed- en badlinnen worden gratis verstrekt aan onze gasten.

Alle kamers bevinden zich op de 1e of 2e verdieping, uitsluitend bereikbaar per trap. Wij helpen u graag indien nodig...

Omwille van het respect van al onze gasten zijn huisdieren helaas niet toegestaan.

Bekijk de kamers

Ons huis

De tafel

Op anvraag en alleen op bepaalde data*, bieden wij onze gasten een table d'hôtes aan, samengesteld uit regionale en seizoensgebonden producten. Het 3-gangen menu wordt voorgesteld aan 55€ per persoon, inclusief aperitief, selectie van wijnen of bieren, water en koffie/thee.Een kindermenu is beschikbaar voor kinderen van 4 tot 11 jaar (16€ - 1 drankje, 1 soep, 1 gerecht, 1 dessert).De table d'hôtes moet minstens 3 dagen op voorhand gereserveerd worden. Snacks zijn ook beschikbaar op de andere avonden volgens beschikbaarheid. Raadpleeg ons voor het menu van de maand, en mogelijke allergenen of advies over restaurants van de omgeving.

*Meestal op zaterdag, voor minimaal 4 en maximaal 12 gasten. Verzoeken voor 1 tot 3 gasten kunnen gecombineerd worden met een ander verzoek.

Ons huis

Wellness

Een privé wellnessruimte tot beschikking van onze gasten*. Jacuzzi voor 2 personen, infraroodcabine voor 2 personen, houtvuur, kruidentheezaal en massagestoel zijn beschikbaar in winter en zomer, met een vredig uitzicht op de Vallée des Fées.

*1 uur gratis per nacht en per kamer, afhankelijk van beschikbaarheid. Daarboven, 12€/persoon/uur extra. Reservering verplicht voor uw aankomst.

Ons huis

De café

Een barruimte zal elke avond open zijn voor onze gasten. Pijlen, gezelschapsspelen, Wii, muziek, sofa en open haard zullen bijdragen tot uw ontspannende avond.

Onze bar is een honesty bar concept : bedien jezelf, noteer je drankjes en geniet !

Ons huis

De tuin

Met een speeltuin voor kinderen en volwassenen (met een petanquebaan), nodigt onze tuin met uitzicht op de Vallée des Fées uit tot lezen, tot een lang aperitief of een welverdiend dutje!